logo
  • 0 Favoriter

Sök efter hus och artiklar

x
Här var det tomt. Välj och lägg till dina favorithus.

HERRGÅRDAR

Vackra gamla herrgårdar utgör en stor och viktig del av det svenska kulturarvet. Många av dem har sitt ursprung i 1600-talet, men som en följd av 1800-talets industrialism fick allt fler möjlighet att uppföra denna typ av eleganta byggnader. Det har gjort dessa till en viktig och frekvent del av vår svenska landsbygd.

Idag kan man skapa sitt eget herrgårdsboende, men där den klassiska känslan får möta dagens bekvämligheter. Fasadernas symmetri, de vackra valmade taken, kuporna med antingen sadel- eller bågformade tak, samt alla vackra snickeridetaljer, gör dem till smycken i det svenska landskapet, men också till ett varmt och härligt hem där generationer trivs tillsammans.

Vi på Lövsta Trähus lägger extra vikt åt att detaljerna skall vara av högsta kvalitet, såväl exteriört som interiört. Exempel på detta är de svagt välvda yttertaken, detaljrika sockel, takfots- och fönsterdekorer, extra breda knutar, runda massiva pelare vid de eleganta entréerna, samt olika detaljrika listverk.
Se våra vackra herrgårdsdetaljer här >

Takhöjden på entrévåning kan vara från 2,6 upp till 3,0 meter och i kombination med pampiga fönster och dörrar ger detta en härlig känsla av rymd och ljus.